sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kotibileitä

Meillä on ollut ilo päästä vierailemaan aidoissa filippiiniläisissä kodeissa ja nauttimaan vieraanvaraisuudesta, kotiruoasta ja tietenkin brandysta. Alla on kuvia kaksista syntymäpäiväjuhlista, joihin työkaverimme kutsuivat meidät. Kummatkin kodit olivat vaatimattomia, mutta lämminhenkinen tunnelma korvasi puutteet. Syntymäpäivien juhliminen on filippiiniläisille tärkeää ja työkaverimme olivatkin todella otettuja, että osallistuimme juhliin. Syntymäpäivien juhlimiseen kuuluu usein videoke(=karaoke)laitteiden vuokraaminen ja juominen. Viimeiset rahat voidaankin laittaa kahteen edellä mainittuun, jotta päästään juhlatunnelmaan. Näissä juhlissa emme lopulta tienneet kenen syntymäpäiviä oikein juhlimmekaan, mutta eipä se juhlimista haitannut.


videokea koko suvun voiminkun jää on lasia isompi...

Jäätä käydään ostamassa yleensä lähikioskilta pitkin päivää. Näissä juhlissa kävi niin ikävästi, että isänniltä loppui rahat kesken, eikä jäätä saatu enää lisää. Onneksi meiltä löytyi muutama kolikko ja taas oli kylmää brandya (yök) pöydässä :).

Seuraavat kuvat ovat toisen työkaverimme luota, missä juhlimme hänen syntymäpäiviään. Väkeä oli näissä juhlissa vähemmän ja videoke ei raikunut, mutta naapurista koko illan kuulunut laulu hoiti musiikkipuolen. Ruokapuolesta vastasi pihalla juoksentelevat kanat...

olohuone/keittiö/makuuhuone
Tässä tilassa asuu työkaverimme, hänen vaimonsa, vaimon isä sekä veli.


 
yllä olevien kaveri


birthday boy - 42 v.
Juhlimisen iloa varjosti kuitenkin se, ettei perheeseen oltu saatu lasta pitkästä yrittämisestä huolimatta - kuukausi myöhemmin saimme kuulla ilouutisen, että vauva oli tulossa!

1 kommentti:

  1. Hei, turvallisesti kotimaan kamaralla jo? Löysin bloginne Filippiinit-seuran sivujen kautta ja olipas kiinnostavaa lukea matkakertomuksenne, melkein yhdeltä istumalta luin alusta loppuun!Itselläni myös pidempi visiitti Filippiineille luvassa...

    VastaaPoista