perjantai 16. joulukuuta 2011

Filippiinon kurssin pikkujoulutunnelmaa

Kävimme syksyn ajan filippiinon kielen kurssilla Helsingissä, jotta kartottaisimme jo etukäteen perussanastoa. Edessä olevaa matkaa pääsikin ensimmäisen kerran kunnolla fiilistelemään kurssin pikkujouluissa, mihin jokainen kurssilainen oli tehnyt jotain filippiiniläistä ruokaa. Pinja teki Leche Plania (maitovanukasta), johon tuli kuivamaitoa ja munankeltuaisia sekä sokerisiirappikuorrute (varma makeannälän poistaja!). Jenni puolestaan Kamoten Kahoyta (juurikaspiirakka). Pikkujoulumenu sisälsi myös mm. kare-karea (banaaninkukkaa sisältävää kasvispataa), banaanimajoneesipähkinäsalaattia (yllättävän hyvää!), mangon paloja, joita dipattiin suolassa (mango ei ollut sitä "tavallista", vaan suolaisempaa ja kirpeämpää) ja tietenkin riisiä.  Juomaksi oli inkivääriteetä (salabát), joka ei itse asiassa ole teetä, vaan kuumaa vettä, tuoretta inkivääriä ja ruskeaa sokeria sekoitettuna, mutta siksi se niin hyvää onkin! makeaa ja inkivääristä, nam.


Ensimmäinen haaste tuli kananpaloja leikatessa. Filippiiniläiseen tapaan emme käyttäneen veistä, vaan lusikalla ja haarukalla oli pärjättävä.

Tällaista ruokatarjontaa tuskin joka päivä tulee Filippiineillä vastaan. Mutta oli kiva päästä ainakin kerran maistamaan kaikkia näitä herkkuja yhtä aikaa. Voikin olla, että riisi ja nuudelit tulevat korvista ensi kevään jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti